Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Descinderi în trei locuințe: cu ce se ocupau trei străini reținuți în Moldova

27 iul. 2016,, 11:50   Societate
3428 0

Descinderi în trei locuințe: cu ce se ocupau trei străini reținuți în Moldova
Foto : mail.ru

Serviciul de Informaţii şi Securitate, în comun cu Procuratura Municipiului Chişinău, au efectuat percheziţii la trei adrese unde locuiau cetăţeni străini.


În cadrul descinderilor au fost identificate două puncte de ambalare şi distribuire a substanţelor narcotice, destinate exclusiv cetăţenilor străini. La fel, au fost ridicate arme, droguri şi ustensile pentru prepararea şi separarea acestora.

În rezultatul monitorizării şi al complexului de măsuri derulate de către ofiţerii de informaţii şi securitate, s-a constatat că persoanele prezintă indici de radicalizare, fiind influenţaţi de unii conaţionali cu opţiuni ideologice extremiste din exterior şi prin accesarea sistematică în mediul on-line a unor materiale de propagandă în favoarea unor entităţi teroriste.

Urmare a celor stabilite, în privinţa persoanelor străine au fost înaintate demersuri către Biroul Migraţie şi Azil al MAI cu solicitarea de a-i declara indezirabili, pentru raţiuni de securitate naţională.

Totodată, Serviciul de Informaţii şi Securitate, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne, au realizat razii de verificare a străinilor aflaţi în vizor, domiciliaţi în capitală, fiind identificat şi reţinut un cetăţean străin, originar din zonă de risc terorist, care se afla ilegal pe teritoriul naţional, acesta fiind deportat din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?