Cum va ramîne în istorie Guvernul Filip, în viziunea lui Dodon

Cum va ramîne în istorie Guvernul Filip, în viziunea lui Dodon
Cum va ramîne în istorie Guvernul Filip, în viziunea lui Dodon
Foto : actualitati.md

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, susține că Guvernul Filip va rămîne în memoria colectivă drept „Guvernul care a legalizat furtul miliardului”.


Declarația a fost făcută astăzi, în timpul dezbaterilor pe marginea moțiunii de cenzură, informează NOI.md.

Dodon s-a arătat interesat în special de proiectul de lege care prevede restituirea banilor sustrași din sistemul bancar din contul cetățenilor. „Ați promis că veți găsi miliardul furat, dar ați găsit soluția să puneți acest miliard pe spatele cetățenilor. Peste 15-20 de ani, PD nu va mai fi, dar atunci cînd copiii și nepoții noștri vor achita sute de milioane de taxe, vor vorbi de Guvernul Filip ca fiind cel care a legalizat acest furt. Conștientizați responsabilitatea pe care v-ați asumat-o?”, a întrebat Dodon.

Premierul a precizat însă că toate răspunsurile în dosarul fraudelor din sistemul bancar le vor da organele de anchetă. Acesta le-a sugerat socialiștilor să vină cu soluții concrete, și nu doar cu acuzații populiste.

„Este foarte important să ne mișcăm în trei direcții: să recuperăm cît mai mulți bani, este important sa așteptăm raportul Kroll; investigația să continue; să fortificăm sistemul bancar, ca așa furturi să nu mai aibă loc”, a spus Filip.

Întrebat ce l-a determinat, în calitate de ministru, în 2014 să semneze documentul prin care Guvernul a oferit BNM-ului garanții de stat, pentru acordarea creditelor de urgenţă, Filip a răspuns că la acea vremea aceasta era unica soluție viabilă. „Atunci nu a fost admis un haos, care putea fi fără de margini pentru societatea noastră”, a spus Filip.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load