Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Turcia schimbă numele Podului Bosfor în „Podul martirilor de la 15 iulie”

26 iul. 2016,, 11:10   Externe
3102 0

Босфорский мост в Стамбуле переименуют в честь жертв мятежа
Foto: libertatea.ro

Premierul turc Binali Yildirim a anunțat luni că el împreună cu cabinetul său au decis ca podul Bosfor din Istanbul, care e o legătură strategică între Europa şi Asia, să fie redenumit „Pădul martirilor din 15 iulie”.


Decizia a fost luată în memoria civililor care au murit opunându-se puciului din Turcia. Yildirim a anunţat, de asemenea, că monumente în memoria civililor ucişi în timpul încercăriii militare de răsturnare a regimului islamo-conservator al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan vor fi ridicate atît la Ankara, cât şi la Istanbul. Tentativa de lovitură de stat a fost oprită de forţe loiale şi civili scoşi în stradă de către Erdogan. Mai multe persoane au fost ucise pe Podul Bosfor.

Aproximativ 246 de oameni au murit și peste 2.100 au fost răniți în urma tentativei de lovitură de stat din 15 iulie.

Cu o săptămînă în urmă, președitele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, de asemenea, că 15 iulie va fi oficial ziua în care vor comemora martirii, tot în memoria civililor și ofițerilor de poliție care și-au dat viața ca să lupte împotriva tancurilor, elicopterelor și soldaților bine înarmați care au încercat să preia puterea țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?