Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

„Academia” Chișinău – primul lider al Diviziei Naționale

26 iul. 2016,, 10:30   Sport
2069 0

„Academia” Chișinău – primul lider al Diviziei Naționale
Foto : sports.md

Noul sezon al Diviziei Naționale la fotbal a început cu 11 cluburi – cele 10 care au evoluat în stagiunea precedentă și nou-promovata FC „Ungheni”. „Spicul” Chișcăreni nu a primit licența de a evolua pe prima scenă a fotbalului autohton.


Primul derbi al competiției s-a disputat la Tiraspol între „Sheriff”, campioana în exerciţiu, şi „Zaria” Bălţi, deţinătoarea Cupei Moldovei în exerciţiu. Bălţenii au surprins plăcut la debut și au cîştigat partida cu 2-1. Gazdele au deschis scorul la începutul jocului, în minutul 9, prin Kvrzic, iar bălţenii au egalat în minutul 47 prin Novicov. Bugaiov, pe final de joc, în minutul 89, a marcat pentru “Zaria” și a adus primele trei puncte în contul echipei din nordul Moldovei.

“Speranţa” Nisporeni şi “Dinamo-Auto” Tiraspol au consemnat prima remiză a campionatului, 0-0. “Speranţa” a terminat meciul în 10 jucători, avînd şi o bară transversală în partea a doua a meciului.

Campioana din 2015, “Milsami”, s-a impus cu 2-0 în partida cu “Saxan” Ceadîr-Lunga. Sidorenco şi Rakhmanau au adus victoria orheienilor.

În partida disputată duminică la Ghidighici, “Academia” a reuşit o victorie categorică, prima a competiției la un astfel de scor, 4-1, în faţa nou-promovatei FC “Ungheni”. Bîrdan, Crăcimari (de două ori) şi Slivca au marcat golurile chișinăuienilor. Eduard Avram a marcat golul de onoare pentru FC “Ungheni”.

Meciul dintre “Dacia” și “Zimbru”, care ar fi trebuit să se dispute duminică, a fost reprogramat pentru ziua de luni. Decizia a fost luată pentru a oferi mai mult timp de odihnă jucătorilor de la “Zimbru” care au evoluat joi la Ankara în preliminariile Europa League. În disputa de la Speia, “galben-verzii” au cîştigat dramatic cu 1-0 prin golul din minutul 85 al lui Fortes.

“Petrocub” Hîncești a fost liberă de joc în această etapă. Clasamentul este condus de “Academia” Chișinău, 3 puncte, golaveraj 4-1, fiind primul lider al competiției, aceasta este urmată în ordine de “Milsami”, “Zaria” şi “Zimbru”, toate cu cîte 3 puncte. Ultima poziție a clasamentului revine nou-promovatei FC “Ungheni”.

Etapa a doua va fi organizată sîmbătă și duminică, 30 și 31 iulie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?