X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Usatîi dezvăluie de ce Plahotniuc s-a luat de Platon

26 iul. 2016,, 09:24   Politică
11676 8
Foto: ru1.md

Vladimir Plahotniuc vrea să-l distrugă pe Veaceslav Platon, deoarece acesta nu vrea să-i cedeze acțiunile pe care le deține la Moldindconbank și Moldova Agroindbank, dar și la două companii de asigurări.


Declarația aparține președintelui Partidului Politic „Partidul Nostru” și a fost făcută la emisiunea Interpol de la TV7.

Potrivit lui Usatîi, prin obținerea acțiunilor deținute de Platon, Plahotniuc vrea să dețină controlul total asupra sistemului bancar din Moldova, care ar fi o verigă importantă în spălările de bani la nivel internațional.

„Dacă vorbim de Platon, el era partenerul lui Plahotniuc. Despre Platon s-a scris mult în presă, ne-am întîlnit la Moscova, am discutat de cîteva ori. Cînd vorbesc despre parteneriat între Plahotniuc și Platon, mă refer la Victoriabank. Platon a cumpărat acţiuni în această bancă, Plahotniuc s-a ales cu bani. Apoi apare o persoană, Serghei Iaralov, prin care Plahotniuc îl impune pe Platon să vîndă banca lui Șor”, a declarat Renato Usatîi.

Usatîi spune că, din momentul în care Victoriabank a ajuns în mîinile lui Șor, în această bancă au început problemele. Mai exact, instituția financiară parcurgea drumul celorlalte trei bănci care au falimentat.

„După ce Victoribank a ajuns în mîinile lui Șor, acesta a început schemele de spălare a banilor prin băncile ruse. Așa că la această bancă s-au început problemele ca în celelalte trei bănci care au falimentat. Eu am vorbit despre asta, dar Procuratura Anticorupţie nu s-a autosesizat. Şi cînd s-a început spălarea de bani, Plahotniuc s-a speriat, deoarece Victoriabank se asociază cu el. După asta Plahotniuc îl cheamă pe Șor şi îi spune: «sorry, dar banca este din nou a mea»”, a adăugat Usatîi.

Totuși, Plahotniuc s-a luat de Platon, deoarece acesta nu a acceptat să-i cedeze acțiunile pe care le deține la Moldindconbank și Moldova Agroindbank.

„Victoriabank a fost a lui Plahotniuc, apoi a revenit lui Platon, Iaralov îl impune pe Platon să vîndă banca lui Șor, iar acum Victoriabank a revenit din nou lui Plahotniuc. Şi problemele care s-au început cu Platon pot fi deoarece el a refuzat să-i dea lui Plahotniuc acțiunile pe care le deține în alte două bănci. Lui Platon i s-a propus să vîndă tot ce avea, dar el a refuzat”, a adăugat Usatîi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?