X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Banca din Germania realizează un nou proiect în Cahul

26 iul. 2016,, 08:30   Economie
2730 0
Банк из Германии KFW реализует в Кагуле новый проект
Foto: mail.ru

Banca de dezvoltare a Germaniei Kreditanstalt fur Wiederaufbau (KfW) realizează proiectul "Aprovizionare cu apă şi sanitaţie în raionul Cahul", în cadrul cărui vor fi construite două staţii - de purificare şi epurare a apei.


"Prin intermediul KfW, Guvernul Germaniei a exprimat disponibilitate de a cooperare cu Moldova şi de a oferi un grant de 12 mil. de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii de aprovizionare cu apă şi sanitaţie a raionului Cahul. Pentru realizarea cu succes a proiectului este nevoie de interacţiunea eficientă a tuturor părţilor implicate - Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, KfW, companiei austriece de consultanţă Posch+Partners, Agenţia pentru Dezvoltare Internaţională a Germaniei (GIZ), S.A. Apă-Canal Cahul şi autorităţile locale", a spus la seminar Inginer Senior în Dezvoltare regională şi urbană la KfW, Michael Pucher.

Proiectul prevede restabilirea completă a infrastructurii de aprovizionare cu apă şi sanitaţie în Cahul. Conform estimărilor experţilor, valoarea acestuia este de circa 108 mil. de euro. La întrevedere consultanţii Posch+Partners au prezentat conceptul proiectului cu extinderea ulterioară a apeductelor pînă la cîteva localităţi din raionul Vulcăneşti şi din Găgăuzia. Lucrările de construcţie vor începe estimativ în anul 2018.

KfW este banca de dezvoltare a Guvernului Germaniei, lider al sectorului bancar german şi una dintre cele mai mari bănci din Europa. În Moldova instituţia este prezentă din anul 1999, preponderent în domeniul infrastructurii sociale. Prin intermediul KfW Guvernul Germaniei s-a angajat să ofere un grant de 28,5 mil. de euro pentru finanţarea a două proiecte care vizează regiunile de centru şi sud ale Moldovei, unde infrastructură de aprovizionare cu apă se bazează, în mare parte, pe apele subterane, dificile din puncte de vedere calitativ şi cantitativ, iar multe localităţi nu sînt conectate la sistemul de aprovizionare cu apă şi sanitaţie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?