X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

National Interest a relatat despre „starea de moarte” a NATO

25 iul. 2016,, 20:00   Externe
4379 5
National Interest рассказал о «предсмертном состоянии» НАТО
Foto: discred.ru

Alianța Nord-Atlantică este ”bolnavă mortal”, scrie colaboratorul științific superior al Institutului Caton și redactorul-jurnalist Ted Galen Carpenter. Materialul este trecut în revistă de InoTV.


Mai multe îndoieli plutesc în jurul celei mai stringente probleme a securității Alianței – cum să se comporte cu Rusia, scrie Carpenter. Majoritatea membrilor estici ai organizației sînt înclinați să se confrunte cu Moscova. Ei consideră că cea mai mică manifestare de slăbiciune va face Kremlinul mai militant.

Comandamentul NATO, după toate probabilitățile, împărtășește această opinie. Alianța a organizat aplicații militare în Marea Baltică, Marea Neagră și în Ucraina. Decizia de a desfășura patru batalioane în Țările Baltice și Polonia este „un simbol al fermității NATO de a-i apăra chiar și pe cei mai vulnerabili membri ai organizației”.

Nu toți însă împărtășesc acest spirit ostil față de Moscova, menționează autorul. Ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, s-a pronunțat foarte critic despre aplicațiile militare ale NATO în Europa de Est. Aceste măsuri el le-a calificat drept „contraproductive” și i-a avertizat pe aliații săi să nu sune din arme și să nu îndemne la război. Germania este, de asemenea, unul dintre cei mai implacabili adversari ai acordării calității de membru Georgiei și Ucrainei. Berlinul, cel puțin, a susținut fără tragere de inimă sancțiunile economice împotriva Rusiei, cu care aceasta a fost pedepsită pentru „anexarea” Crimeii și „susținerea separatiștilor în Estul Ucrainei”.

Germania, totodată, nu este unica țară a Alianței Nord-Atlantice, care are dubii în legătură cu justificarea conduitei atît de dure față de Rusia. Un anumit dezacord față de această politică au demonstrat Ungaria și Cehia. Recenta împăcare a Turciei cu Rusia, care s-a produs în vederea tuturor, riscă, de asemenea, să distrugă consensul în favoarea „politicii agresive” față de Moscova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?