X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Deputat: Aceasta nu e moțiune de cenzură, ci una de conjunctură

25 iul. 2016,, 14:57   Politică
3256 3

Foto: unimedia.info

Deputatul neafiliat Valeriu Ghilețchi critică gestul foștilor săi colegi din PLDM prin care au susținut moțiunea de cenzură înaintată de PSRM împotriva Guvernului Filip, notează NOI.md.


Parlamentarul a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că liberal-democrații s-au lăsat dominați de emoții, dînd dovadă de lipsă de maturitate politică. În opinia lui, demiterea cabinetului de miniștri va arunca țara într-o nouă criză politică.

„Această nu e o moţiune de cenzură, ci mai degrabă o moţiune de conjunctură, pentru că ea a fost inițiată cu o lună și ceva în urmă, dar nu erau suficiente semnături pentru a fi înregistrată. Joi lucrul acesta s-a întîmplat după principiul «против кого дружим, ребята?» și s-au găsit semnături. Au fost argumente doar de ordin politic, mai mult a dominat o dimensiune de ordin emoțional. Eu cred că era mai bine dacă venea domnul Filip în Parlament. În același timp, comportamentul foștilor colegi denotă lipsă de maturitate politică”, a declarat Valeriu Ghilețchi la emisiunea „Replica”.

De cealaltă parte, deputatul socialist Vasile Bolea se arată convins că prin înaintarea moțiunilor simple sau a celor de cenzură, executivul devine mai disciplinat. „Toate moţiunile de cenzură pe care le-am înaintat noi au avut efect, chiar dacă nu au întrunit numărul necesar de voturi. A fost mustrată Ruxanda Glavan, a fost criticat vicepremierul Gheorghe Brega, a demisionat un viceministru al apărării”, a explicat Bolea.

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu a remarcat însă că prin asemenea abordări partidele de opoziție arată că își urmăresc doar propriile interese, dar nu se gîndesc la popor. „Noi nu avem o opoziţie constructivă, care să propună soluţii. Unicul lucru care îi interesează este să ajungă la guvernare. Scopul lor este de a destabiliza situaţia politică”, a menționat Sergiu Sîrbu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?