Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Apărarea lui Șor a făcut recurs la Curtea de Apel

22 iul. 2016,, 16:40   Politică
3315 1
Защита Шора обратилась с запросом в Апелляционную палату
Foto: realitatea.md

Avocații primarului de Orhei și președintelui Mișcării „Ravnopravie”, Ilan Șor, astăzi, 22 iulie, au făcut recurs, solicitînd reexaminarea măsurii preventive față de clientul lor.


Linia apărării insistă asupra faptului că acuzarea pînă în prezent nu a înaintat niciun argument în favoarea adoptării deciziei de a-l aresta preventiv pe Șor, informează NOI.md.

Avocații lui Șor consideră nefondată prelungirea termenului de aflare a lui Șor în izolatorul Centrului Național Anticorupție și care nu ține cont de mai mulți factori. Astfel, în opinia lor, judecătorii au ignorat mai multe reclamații ale clientului lor în legătură cu starea instabilă a sănătății, precum și faptul că, din momentul intentării dosarului penal în anul 2014, Șor a conlucrat susținut cu ancheta și s-a prezentat la toate audierile.

Recursul va fi examinat săptămîna viitoare. Interpelarea precedentă a avocaților lui Șor, depusă cu o lună în urmă, a fost respinsă la 30 iunie.

Judecătoria Buiucani, ieri, la 21 iulie, a satisfăcut cererea procurorilor de a prelungi termenul de arest preventiv al lui Șor cu 30 de zile. „Aceasta nu este justiție, ci presiune cinică a unui șir de ambasade străine și surse media cumpărate”, a comentat decizia judecății chiar Ilan Șor.

Vă amintim că primarul de Orhei și omul de afaceri Ilan Șor a fost reținut în seara zilei de 22 iunie după audieri la CNA. El este suspect în cîteva cauze penale de escrocherii în proporții deosebit de mari și spălare de bani, inclusiv este implicat și în dosarul privind sustragerea de bani de la Banca de Economii în anul 2014.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?