Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Reprezentanții Chișinăului în CUC: Transnistria ne ignoră

22 iul. 2016,, 15:59   Politică
3524 1

Foto: tribuna.md

Subiectului privind asigurarea liberei circulaţii în Zona de Securitate continuă să fie ignorat de partea transnistreană, afirmă reprezentanții Chișinăului în Comisia Unificată de Control, citați de NOI.md.


Astfel, deși în cadrul ședinței de 21 iulie curent,delegaţia Republicii Moldova a reiterat necesitatea adoptării unei decizii finale pe marginea acestui subiect, reprezentanții administrației de la Tiraspol s-au opus.

„Ținînd cont de faptul că structurile de forţă transnistrene restricționează în mod constant regimul liberei circulații, precum și aplică măsuri discriminatorii, prin care se subminează rolul mecanismului de pacificare și se blochează activitatea contingentelor militare, problemele în cauză necesită o soluționare prioritară și necondiționată”, se arată în declarația delegației moldovenești din cadrul CUC.

Potrivit Chișinăului, componenta transnistreană s-a dezis categoric de angajamentele asumate şi a neglijat poziţia comună a delegaţiilor Republicii Moldova, Federaţiei Ruse, a Ucrainei şi Misiunii OSCE, urmărind scopul de a sabota luarea unei decizii la acest subiect.

Chișinăul mai acuză Tiraspolul de faptul că distorsionează informațiile despre activitatea Comisiei Unificate de Control și semnalează unele probleme care nu au fost discutate în cadrul şedinţelor instituției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?