X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Turcia suspendă acțiunea Convenției Europene a Drepturilor Omului

21 iul. 2016,, 16:36   Externe
2751 0

Турция приостановит действие Европейской конвенции о защите прав человека
Foto: ria.ru

Viceprim-ministrul Turciei Numan Kurtulmus a anunțat că autoritățile intenționează să suspende temporar acțiunea Convenției Europene a Drepturilor Omului, după declararea stării de urgență pe întreg teritoriul țării, informează Reuters.


În noapte de miercuri spre joi în Turcia a fost introdusă starea de urgență pentru o perioadă de trei luni. Anunțînd acest lucru, președintele turc Regep Tayyp Erdogan a declarat că această decizie nu va afecta democrația, drepturile și libertățile cetățenilor, ci dimpotrivă, le va consolida.

Potrivit viceprim-ministrului Numan Kurtulmus, autoritățile consideră că starea de urgență nu va dura decît o lună și jumătate.

În noapte de 15 spre 16 iulie, un grup de militari a încercat să preia puterea de stat în Turcia. Majoritatea confruntărilor dintre forțele guvernamentale și puciști au avut loc în Ankara și Istanbul. Guvernul a anunțat că rebeliunea armată a fost suprimată. Potrivit ultimelor informații, 190 de cetățeni turci au decedat, 100 de rebeli au fost uciși, iar 1,5 mii de cetățeni au fost răniți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав