Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

Toate propunerile opoziţiei privind investigarea "furtului miliardului", respinse

21 iul. 2016,, 13:47   Politică
1915 0
Предложения оппозиции относительно расследования "кражи миллиарда", отклонены
Foto: tribuna.md

Parlamentul a respins astăzi toate solicitările fracţiunii Partidului Socialiştilor de a desfăşura audieri privind furtul miliardului din sistemul bancar.


Socialiştii au cerut audierea procurorului general, ministrului Afacerilor Externe, directorilor Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS). Ei au mai cerut adoptarea Declaraţiei politice a Parlamentului în acest sens.

"Noi nu dorim să ne implicăm în activitatea organelor de anchetă. Dar deputaţii au dreptul să ştie cum decurge investigarea furtului de miliarde. Noi vedem încercări ale deputaţilor de a transpune această datorie pe umerii cetăţenilor, de a transforma miliardul furat de cineva în datorie de stat. Voi intenţionaţi să discutaţi acest proiect de lege, iar noi vrem să ştim ce se face pentru recuperarea banilor şi pedepsirea vinovaţilor", a spus deputatul socialist Vladimir Ţurcan.

Deputatul liberal-democrat Iurie Ţap a amintit că procurorul general, adjunctul lui sau procurorul general interimar, conform legii, sînt obligaţi să prezinte în Parlament un raport anual.

"Noi nu vedem motive pentru a nu audia acest raport. Dacă refuzaţi, înseamnă că guvernarea voastră nu este transparentă", a declarat Ţap.

În pofida tuturor argumentelor şi solicitărilor opoziţiei, majoritatea parlamentară a aprobat ordinea de zi, respingînd toate propunerile acesteia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?