Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Chirtoacă nu a putut explica folosirea a 3 milioane de lei ”în plus”

21 iul. 2016,, 13:43   Capitala
4818 1
Киртоакэ не смог объяснить, куда ушли «лишние» 3 млн леев
Foto: privesc.eu

Pentru amenajarea zonei Parcului "Valea Morilor" au fost cheltuiți 15 milioane de lei, în loc de 12 milioane de lei, anunțați anterior.


Acest fapt a fost menționat, după vizita din 21 iulie în Parcul "Valea Morilor", de către primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă. Cu toate acestea, el nu a putut explica "cheltuielile neprevăzute" în valoare de 3 milioane de lei, informează NOI.md.

Banii au fost folosiți pentru refacerea Scării Cascadelor din "Valea Morilor", restaurarea Rotondei, amenajarea plajei, aleilor parcului, precum și pentru construirea havuzurilor și îmbunătățirea sistemului de iluminat din parc. Conform calculelor Institutului «Chișinăuproiect», care a realizat proiectul, pentru executarea lucrărilor era nevoie 12 milioane de lei.

Chirtoacă însă se aștepta ca cifrele enunțate de el să nu atragă atenția, spunînd că este nevoie de 15 milioane de lei pentru proiect. Întrebarea despre modul în care au fost folosiți încă trei milioane de lei, în mod evident, l-au luat prin surprindere. „Ei, a fost nevoie de anumite cheltuieli pentru lucrările de amenajare a teritoriului, cheltuieli pe care nu le-am putut prevedea. Știți ce, mai bine adresați-vă specialiștilor și designerilor, ei vă vor explica totul", a răspuns vag primarul general.
Proiectul de amenajare a zonei Parcului "Valea Morilor" a fost inițiat de autoritățile capitalei în anul 2012. De atunci, pe malul lacului "Valea Morilor" ("Lacul Comsomolist") a fost amenajat litoralul, reînnoită plaja și au început lucrările de restaurare a mai multor obiecte de infrastructură.

Restaurarea Scării Cascadelor și a obiectelor adiacente a început în anul 2015. De elaborarea proiectului în cauză s-a ocupat Institutul «Chișinăuproiect», în colaborare cu ÎM «Spatii Verzi». Fondurile au fost alocate din bugetul municipal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?