Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Filip, așteptat la raport de PSRM și PLDM

21 iul. 2016,, 11:30   Politică
1850 0

Filip, așteptat la raport de PSRM și PLDM
Foto: actualitati.md

Deputați socialiști și liberal-democrați au cerut astăzi organizarea audierilor parlamentare pe marginea activității Guvernului, pentru cele șase luni de mandat, notează NOI.md.


Parlamentarii au insistat că raportul să fie prezentat de premierul Pavel Filip. Propunerea a fost însă respinsă de majoritatea parlamentară, care a argumentat că Legislativul a fost informat suficient asupra activității executivului prin intermediul celor opt moțiuni simple.

„Pe perioada actualei sesiuni, Guvernul a fost audiat în următoarele domenii: educație, justiție, finanțe, transporturi, armată, domeniul sociale. Au fost depuse opt moțiuni simple, spuneți-mi, asta nu e audierea Guvernului în diferite domenii?”, a spus spicherul Andrian Candu.

„Domnule Candu, acum o lună, ați promis că veți clarifica această chestiune. Vă țineți de cuvînt sau încercați să abordați problemele unilateral? Argumentele aduse de dumneavoastră nu țin pur și simplu”, a spus șeful fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu.

La rîndul lor, deputații socialiștii au atenționat că nu renunță la ideea înaintării unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Filip. Acesta și-a îndemnat repetat colegii din PLDM să semneze inițiativa.

„Înțelegem spiritul de echipă, încercați să-l apărați pe Filip, dar noi nu am avut posibilitatea să discutăm cu premierul de cînd a fost învestit. Eu invit încă o dată colegii din Parlament să semneze moțiunea de cenzură, avem nevoie de încă două semnături”, a explicat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?