X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Moldova a aderat la Alianța pentru Progres în Securitatea Cibernetică

20 iul. 2016,, 13:30   Societate
2549 1
Молдова вступила в Альянс по кибербезопасности для взаимного прогресса
Foto: mail.ru

Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor a aderat în mod oficial la Alianța pentru Progres în Securitatea Cibernetică (CybersecurityAlliance for Mutual Progress - CAMP).


După cum se menționează în comunicatul instituției de resort, odată cu aderarea la CAMP, Moldova va beneficia de suport consultativ și informațional în scopul prevenirii și diminuării atacurilor cibernetice, informează NOI.md.

În afară de aceasta, organizațiile membre ale CAMP vor avea posibilitatea să facă schimb, de asemenea, de programe de formare și informații privind securitatea cibernetică pentru a transforma Alianța într-un organism global dedicat prevenirii amenințărilor cibernetice, care se diversifică vertiginos şi devin din ce în ce mai sofisticate, afectînd tot mai mulţi utilizatori şi organizaţii.

Alianța pentru Progres în Securitatea Cibernetică organizează reuniuni anuale cu membrii săi, pentru a identifica măsuri eficiente, concepte, standarde şi ghiduri de securitate, activităţi de instruire şi conştientizare, implementarea de soluţii tehnice de protejare a infrastructurilor cibernetice în scopul diversificării şi îmbunătăţirii capabilităţilor de investigare şi prevenire a incidentelor de securitate cibernetică.

În prezent, 38 de organizații din întreaga lume sînt membre ale CAMP. Pentru următorii trei ani secretariatul în Alianță va fi asigurat de Agenţia Sud-Coreeană pentru Internet și Securitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?