X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Controversatul proiect de modificare a Codului audiovizualului va fi supus dezbaterilor

20 iul. 2016,, 12:35   Societate
2718 2

Foto: ipn.md

După ce modificările operate în prima lectură la Codului audiovizualului au provocat dispute aprinse în societate, spicherul Andrian Candu a propus organizarea unui dezbateri publice la acest subiect, notează NOI.md.


Astfel, propunerile de modificare a actualului cod, precum și proiectul noului cod vor fi examinate de experți, deputați și reprezentanții societății civile, pe 26 iulie curent. Discuțiile se vor axa pe problema dezvoltării produselor audiovizuale autohtone, contracararea propagandei informaționale externe și protejarea spațiului informațional național.

„Concluziile dezbaterilor vor fi implementate pentru a spori securitatea informațională a Republicii Moldova și a crea condiții optime pentru a dezvolta producția locală de televiziune. Atît propunerile de modificare a Codului audiovizualului în vigoare, cît și prevederile noului cod trebuie să fie echilibrate”, a menționat Andrian Candu.

Precizăm că principalele modificări operate la Codul audiovizualului în prima lectură se referă la limitarea retransmiterii posturilor TV ruseşti pe teritoriul Republicii Moldova, majorarea cotei de conţinut autohton în limba de stat şi interdicţia de a difuza emisiuni informative și analitice produse în ţările care nu au ratificat Convenţia privind televiziunea transfrontalieră. Federația Rusă se numără printre aceste state.


Anterior, mai multe organizații internaționale, printre care „Freedom House” și OSCE, au îndemnat Chișinăul să revadă acele modificări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?