X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Declaraţiile cu privire la veniturile şi proprietățile demnitarilor nu vor mai fi publicate pe paginile web

20 iul. 2016,, 18:10   Societate
5347 1
Декларации о доходах и имуществе должностных лиц не будут больше размещаться в Интернете
Foto: ipn.md

La propunerea Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Guvernul a adoptat azi unele modificări și completări la Regulamentul privind paginile oficiale ale autorităţilor administraţiei publice în reţeaua Internet.


Modificările și completările respective au fost efectuate în conformitate cu cerințele Planului de acţiuni pe anii 2014–2015 privind implementarea Strategiei naţionale anticorupţie pe anii 2011–2015 (Hotărîrea Parlamentului nr.76/2014), prin care se cerea ca în trimestrul III al anului 2014 să se elaboreze un proiect referitor la paginile oficiale ale autorităţilor administraţiei publice în reţeaua Internet, precum și în conformitate cu modificările operate în 2014 la Legea privind transparenţa în procesul decizional, în conformitate cu care se cereau aceste modificări și care urmau a fi efectuate în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a legi, adică pînă în luna ianuarie a anului 2015.

Autorităților administrației publice de nivelul întîi și al doilea, precum și instituțiilor publice în care acestea au categoria de fondator, li se recomandă crearea paginilor electronice în Internet. Din regulament se exclude, fără explicații, obligativitatea de a plasa pe pagina electronică a instituției declaraţiile cu privire la veniturile şi proprietatea conducerii respectivei autorităţi a administraţiei publice. Pagina electronică va fi completată cu informația despre achizițiile publice ale instituției. Se va completa și modulul cu privire la combaterea corupției, inclusiv prin plasarea Planului anticorupție, Planului integritate și a informației despre liniile telefonice anticorupție.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?