Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ambasadorul Turciei: Turiștii moldoveni aflați în Turcia sînt în siguranță

19 iul. 2016,, 12:07   Societate
2616 0

Foto: ziarulnational.md

Niciun turist dintre cei care își petrec vacanțele pe litoralurile din Turcia nu a avut de suferit în urma tentativei de lovitură de stat din 15 iulie curent, a anunțat astăzi ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Mehmet Selim Kartal, citat de NOI.md.


Potrivit diplomatului turc, locațiile turistice se află în afara oricărui pericol, întrucît ținta atacurilor militanților turci este alta. Ambasadorul a mai menționat că măsurile de securitate în stațiunile turistice, inclusiv pe Aeroportul din Antalya, au fost consolidate.

„Nimeni nu a avut de suferit, niciun turist moldovean nu a fost afectat de această situație. Nicio locație turistică sau hotel nu a fost ținta vreunui atac, de aceea nu ar trebui să fie nicio îngrijorare privind situația turiștilor. Toate locațiile turistice și hotelurile sînt monitorizare video 24 din 24, în special Aeroportul din Antalya se află sub un control strict”, a explicat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă Mehmet Selim Kartal.

Diplomatul turc a ținut să precizeze că moldovenii care își planifică o vacanță în Turcia trebuie să ia în calcul că acțiunile militanților nu sînt îndreptate împotriva turiștilor străini, respectiv nu au de ce să-și facă griji.



În urma tentativei de lovitură de stat din 15 iulie, 60 de polițiști, trei soldați și 147 de civili au fost uciși în timpul confruntărilor, iar peste 1000 de persoane au fost rănite.

Anual Republica Turcia este vizitată de circa 130 de mii de moldoveni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?