X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Privilegiații și pensionarii, neagreați în troleibuzele de noapte din Chișinău (VIDEO)

18 iul. 2016,, 13:45   Capitala
3796 1
В ночных троллейбусах Кишинёва не ждут льготников и пенсионеров
Foto: actualitati.md

În troleibuzele care circulă pe străzile Chișinăului pînă la ora două de noapte este înalt procentul de pasageri ce se bucură de privilegii.


După cum a comunicat în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei din 18 iulie Gheorghe Morgoci, șeful Regiei Transport Electric, veniturile de pe urma transportului nocturn ar putea fi mai mari dacă n-ar fi persoanele cu privilegii și pensionarii, care au dreptul la călătorie gratuită, comunică NOI.md.

Din momentul lansării circulației troleibuzelor pe timp de noapte, la 6 iulie, fluxul zilnic de pasageri de la 22:00 pînă la 2:00 ajunge la 1000-1200 de persoane. „Dintre ei circa 11% au dreptul la călătorie gratuită. Judecînd după calculele noastre, circa 65% din venituri revin perioadei de la 23:00 pînă la 0:00, 30% - în ora următoare, iar cele mai mici venituri – de la 1:00 pînă la 2:00”, citează sputnik.md spusele lui Morgoci.

El a adăugat că veniturile Regiei transport electric noaptea acoperă circa 35% din cheltuielile necesare.

Cu o săptămînă în urmă, la 11 iulie, șeful Regiei Transport Electric a calificat inițiativa privind prelungirea perioadei de circulație a troleibuzelor pînă la ora două de noapte drept „un experiment reușit”. Atunci el a comunicat că veniturile obținute în primele zile ale experimentului sînt comparabile cu cele din orele obișnuite de circulație a troleibuzelor.

Experimentul cu prelungirea funcționării troleibuzelor nr.22 și 24 va dura pînă în octombrie. Atunci autoritățile vor adopta decizia definitivă cu privire la soarta inițiativei.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?