X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Declarație: Avem o guvernare ANTIREFORME

18 iul. 2016,, 11:23   Business
2139 0
Foto: jurnal.md

Asociația Micului Business anunță că va continua protestele miercuri în fața Guvernului, transmite NOI.md.


Patentarii protestatari vor cere liberalizarea micului comerț, anularea interdicției de la 1 ianuarie 2017. Potrivit sursei, deși în cadrul protestului de săptămîna trecută au avut loc tratative cu ministrul Economiei, revendicările protestatarilor nu au fost satisfăcute, fapt pentru care aceștia își vor continua protestele.

„Din partea executivului sînt făcute promisiuni nebuloase cu scopul de a induce în eroare opinia publică. Sînt limitate drepturile economice și, de facto, avem o guvernare antireforme. Numeroasele adresări cu mii de semnături ale agenților economici s-au rezumat la răspunsuri formale. În același timp, proiectul legii IMM-urilor est mai mult un cod gimnazial. Nu sînt respectate principiile Small Business for Europe, în care să fie reflectată paradigma «Gîndiți mai întîi la scară mică!»”, este menționat într-un comunicat de presă parvenit din partea Asociației Micului Bussines.

Potrivit sursei, Guvernul nu eliberează aviz pozitiv parlamentarilor care înaintează în prima lectură abrogarea interdicțiilor pentru micul comerț. Astfel, vor pierde locurile de muncă zeci de mii de bărbați și femei, create pe cont propriu.

„Este interesant că ministrul Economiei a ezitat să iasă în fața patentarilor care protestau. Unii credeau că ar putea să-i fi fost frică să vorbească la direct despre intențiile sale. Protestele vor continua. Vor fi sabotate toate încercările guvernanților de a discuta la interminabil”, menționează sursa.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?