Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Peste 5500 de cetăţeni ai R. Moldova se află în prezent în Turcia

16 iul. 2016,, 13:30   Societate
4322 0
В настоящее время в Турции находятся более 5500 граждан Молдовы
Foto: moldpres.md

Peste 5500 de cetăţeni ai Republicii Moldova se află la ora actuală în Turcia.


Potrivit unor date de care dispune MOLDPRES, deoarece sîntem în sezonul estival cifra ar putea fi mai mare. Majoritatea turiștilor moldoveni se află în localităţile de pe coasta Mării Mediterane şi sînt în afara oricărui pericol, deoarece acţiunile din Turcia se referă în special la oraşele Istanbul şi Ankara.

Unele companii aeriene au anunţat că vor opera fără schimbări destinaţiile de la Chişinău spre Antalya, regiune care nu a fost afectată de evenimentele din această noapte. În același timp, zborurile aeriene de la Chișinău spre Istanbul rămîn temporar suspendate.

Totodată, mai multe agenţii de turism de la Chişinău au informat că sînt în legătură permanentă cu pensiunile unde sînt cazaţi turişti din Republica Moldova. Potrivit acestora, situaţia este sub control şi cu unele excepţii, turiştii moldoveni nu sînt dispuşi să-şi întrerupă vacanţa.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a îndemnat cetățenii Republicii Moldova aflați în Turcia să păstreze vigilența, să nu părăsească locuințele, să evite locurile publice, să monitorizeze situația prin sursele mass-media disponibile, să întreprindă toate măsurile necesare pentru sporirea securității personale.

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat pentru această dimineață o ședință de urgență pe marginea situației din Turcia.

O tentativă de lovitură de stat a eşuat sîmbătă dimineaţă în Turcia. Potrivit ultimelor date, acțiunea s-a soldat cu 90 de morți, 1.154 răniți și 1.563 arestări din cadrul personalului militar.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?