X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Atentat la Nisa: Atentatorul, cunoscut poliției pentru antecedentele sale violente

15 iul. 2016,, 11:40   Externe
4009 1

Теракт в Ницце устроил 31-летний местный житель
Foto: ria.ru

Șoferul camionului care a izbit joi seara mulțimea la Nisa, sud-estul Franței, ucigînd cel puțin 80 de persoane, era cunoscut poliției pentru fapte de violență și utilizare de arme, potrivit canalului de televiziune BFMTV, care adaugă că acesta dispunea de un pistol de calibru mic, precum și de cîteva grenade și arme de război false.

"El a tras de mai multe ori cu pistolul, înainte de a fi ucis", a declarat vineri Christian Estrosi, fost primar al Nisei și actual președinte al regiunii, citat de France Presse.

Potrivit unei alte surse apropiate anchetatorilor, șoferul a deschis focul "cu un pistol". Între altele, o "grenadă nefuncțională", precum și arme de război false au fost găsite în camion.

Estrosi afirmase anterior că șoferul fusese în posesia unor arme "grele" la bordul camionului.

Cel puțin 80 de persoane au fost ucise joi seara de un bărbat care și-a proiectat camionul greu asupra mulțimii adunate pentru a urmări focul de artificii de 14 iulie pe Promenade des Anglais, zonă foarte frecventată de turiști.

Un martor care afirmă că a asistat la atac de la început pînă la sfîrșit a relatat canalului BFMTV că atacatorul a scos o armă și a început să tragă asupra polițiștilor. Aceștia "l-au ucis și capul lui a ieșit prin geamul camionului", a adăugat același martor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?