Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Osipov: În această țară infractorul se simte mai sigur decît victima

14 iul. 2016,, 12:27   Societate
3463 4

Foto: newsmoldova.md

De 25 de ani, în Moldova funcționează un sistem corupt – de la funcționarul public, polițistul de sector și pînă la judecător sau alt decident. Opinia aparține fostului vicepremier pentru Reintegrare Victor Osipov, citat de NOI.md.


Fostul membru de guvern se arată convins că Moldova încă nu este un stat capabil să asigure protecția cetățeanului prin aplicarea legii. În opinia lui, din cauza gradului înalt de corupție din rîndul organelor de stat, infractorii scapă de pedeapsă.

„Corupția se alimentează din infracțiune, iar și mai bine – din crimă, căci infractorul e gata să-și vîndă sufletul ca să scape, iar cetățeanul agresat crede că o să-l apere statul... De 25 de ani sistemul corupt trăiește din crimă, pe tot lanțul, de la funcționar public, polițist de sector, procuror, avocat, controlor... și pînă la judecător sau orice alt decident! Iată de ce infractorul încă se simte mai sigur decît victima în această țară! Trebuie să inversăm situația, să construim o țară în care oamenii sînt protejați de lege și de stat, iar lepădăturile criminale și cele corupte să tremure de frică!”, a scris Victor Osipov pe o rețea de socializare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?