X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Dron: Declarațiile lui Gofman nu fac nici doi bani

13 iul. 2016,, 15:18   Politică
5161 6

Foto: ipn.md

Propunerea lui Mihail Gofman privind desfășurarea unei anchete internaționale pe marginea furtului miliardului este o abureală. Opinia aparține președintelui Centrului de Inițiative și Monitorizare a Autorităților Publice, Ion Dron, și a fost exprimată într-un interviu pentru NOI.md.


În opinia juristului, așa-zisele dezvăluiri ale fostului angajat CNA nu merită atenția opiniei publice, și asta deoarece au fost făcute cu scopul de a tulbura apele.

„Comentînd ceea ce a spus domnul Gofman, ar însemna să îi pun în valoare declarațiile lui de doi bani. Ancheta internațională este o abureală de-a lui, de a ne duce undeva în derizoriu, cu o problemă concretă, nimic mai mult. El este preocupat astăzi de strategia apărării, iar noi sîntem prinși în această capcană. El nimic nu spune de fapt, ci agită apele”, a menționat Ion Dron.

Expertul mai este de părere că Moldova are suficiente resurse pentru a duce pînă la capăt ancheta în cazul fraudelor bancare, doar că ceea ce lipsește deocamdată este voința politică a guvernanților. Dar și această problemă va fi mai devreme sau mai tîrziu soluționată, se arată convins Ion Dron.

„Ancheta pe marginea furtului este o provocare pentru clasa politică și, dacă vrea să supraviețuiască, va fi nevoită să elucideze pînă la capăt acest caz, chiar și cu riscul că unii actori să dispară de pe scena politică. Pentru ca să se salveze cineva, altcineva trebuie să plece. Ori pleacă toți, ori se salvează doar cineva. Eu cred că vor alege varianta a doua. Cei care vor să supraviețuiască vor insista ca ancheta să fie dusă pînă la capăt, or, în lupta politică asta este unica șansă pentru unii să-i stopeze pe adversari”, a punctat Dron.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?