X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Bețișor vrea dreptate: procuratura a contestat blîndeţea pedepsei lui Filat

13 iul. 2016,, 14:35   Societate
3343 0
Foto: ziarulnational.md

Procuratura Anticorupţie a depus astăzi un apel împotriva sentinţei Judecătoriei Buiucani din 27 iunie, prin care fostul premier Vladimir Filat a fost condamnat la 9 ani de nchisoare, transmite NOI.md.


De asemenea, acesta a fost amendat cu 60 de mii de lei, privat de dreptul de a deţine anumite funcţii publice timp de 5 ani, cu retragerea distincției de stat „Ordinul Republicii” şi cu aplicarea măsurii de siguranță sub formă de confiscare specială a bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite în valoare de 791 de milioane de lei.

Potrivit procuraturii, verdictul a fost dictat după ce procurorii au demonstrat vinovăţia fostului premier de comiterea traficului de influenţă şi coruperii pasive în dosarul vizînd fraudele de la Banca de Economii.

Procurorii care au solicitat condamnarea fostului premier la 19 ani de detenţie consideră sentinţa instanţei de fond ca fiind prea blîndă în raport cu acţiunile ilicite ale inculpatului, care a prejudiciat interesele cetăţenilor şi ale statului în proporţii deosibit de mari, şi insistă pe aplicarea în privinţa acestuia a unei pedepse mai aspre.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?