X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Avocatul: Deocamdată nu vom face publică sentinţa în dosarul Filat

2 iul. 2016,, 10:30   Politică
5385 5

Адвокат: Пока мы не будем обнародовать приговор по делу Филата
Foto: ipn.md

Partea apărării, la fel ca şi procurorii, nu va face publică sentinţa în dosarul fostului premier Vlad Filat.


Declaraţia a fost făcută de către avocatul lui Filat, Igor Popa, în cadrul emisiunii „În PROfunzime” .

„Nu putem face publică sentinţa, deoarece reprezintă doar un punct de vedere, cel al acuzării, şi ar putea crea o percepţie greşită în rîndul populaţiei. Odată ce nu este acces la dosar, ca să vadă oamenii ce s-a făcut, nu vom publica sentinţa”, a argumentat apărătorul.

Igor Popa a mai comunicat că va fi creată o platformă de comunicare, o pagină web, unde vor fi publicate toate documentele relevante din dosarul Filat, inclusiv sentinţa. Avocatul a mai spus că a încercat să înregistreze audio unele părţi ale procesului, inclusiv ultimul discurs al lui Filat în cadrul procesului, însă de fiecare dată magistraţii i-au respins cererea.

Întrebat despre ce a spus Filat în ultimul cuvînt oferit de instanţă, apărătorul a spus că acesta a recunoscut anumite greşeli, iar principala greşeală a fost că a avut încredere în unii oameni, inclusiv în Ilan Şor, care i-a făcut unele cadouri cu anumite ocazii, ca apoi să declare că i-a dat mită.

Magistraţii Judecătoriei Buiucani nu au dat citirii sentinţa motivată în dosarul Filat şi doar au transmis părţilor cîte un exemplar, menţionîndu-se că are un volum de 271 de pagini.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?