Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Bețișor a intentat un nou dosar pe numele lui Filat: procesul continuă

29 iun. 2016,, 09:02   Politică
7484 3
Прокуроры возбудили новое дело в отношении Филата
Foto: sputnik.md

Procurorul Adriana Bețișor a declarat că a intentat un nou dosar pe numele lui Vlad Filat.


Aceasta susține că în celălalt dosar, Filat este bănuit la fel de trafic de influență și corupere pasivă.

„Urmează să mai vină cineva din comisia rogatorie pentru a mai da unele aprecieri, deoarece v-am mai spus că toate transferurile bancare au avut tangență cu multe țări.

Celălalt dosar formează aceleași componente: trafic de influență, corupere pasivă și escrocherie. Procesul continuă în celălalt dosar. În momentul în care vom putea să trimitem în judecată, o vom face. Nu am de gînd să țin acest dosar în procedura mea, avînd suficiente temeiuri pentru a-l expedia în instanța de judecată. Cum administrăm aceste probe, cauza penală se expediază”, a declarat Bețișor.

De cealaltă parte, Igor Popa spune că disjungerea dosarelor face parte „dintr-o strategie-sperietoare” a procurorilor și că în cele opt luni de detenție, Vlad Filat nu a fost chemat niciodată să dea declarații în privința altor capete de acuzare.

Fostul premier a fost condamnat la 9 ani de închisoare de către magistrații de la Judecătoria Buiucani, iar procurorul Bețișor a declarat că va contesta această decizie, considerînd că pedeapsa este prea blîndă.

Pe de altă parte, Filat pledează nevinovat, iar avocații ex-premierului susțin vă vor ataca această decizie la Curtea de Apel Chișinău.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?