SUA sînt gata să doboare avioanele ruse deasupra Siriei

SUA sînt gata să doboare avioanele ruse deasupra Siriei
США готовы сбивать российские самолеты над Сирией
Foto: lenta.ru

Forțele aeriene ale SUA sînt dispuse să asigure crerea unei zone fără zboruri în Siria, însă pentru aceasta este nevoie de a obține dreptul de a nimici toate avioanele care vor încălca acest regim, în particular, tehnica Forțelor aeriene și cosmice ale Rusiei, a declarat generalul american David Goldfein, citat de RIA Novosti.


„Avînd în vedere că Statul Islamic nu are avioane, eu trebuie să am permisiunea de a doborî avioanele ruse și siriene”, a declarat joi Goldfein, în cadrul audierilor în Senatul SUA, unde a avut loc procedura preliminară de confirmare a generalului în funcția de comandat suprem al Forțelor aeriene (acum el este adjunctul comandantului suprem).

Potrivit generalului, pentru zona fără zboruri este necesar de îndeplinit încă două condiții. În primul rînd, Fotțele aeriene trebuie să știe foarte clar ce sarcini urmează să fie rezolvate la sol, unde „forțele locale” vor controla situația. În al doilea rînd, este nevoie de o repartizare corectă a eforturilor aviației între zona fără zboruri și operațiunea antiteroristă.
 
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load