X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Atentat terorist al ISIS în Franța în plin Euro 2016

14 iun. 2016,, 14:30   Externe
3155 0

Atentat terorist al ISIS în Franța în plin Euro 2016
Foto: evzmd.md

Unul dintre şefii poliţiei franceze şi soțai sa, angajat al Ministerului de Interne din Hexagon, au fost ucişi aseară în faţa locuinţei, într-o localitate, la 50 de kilometri de Paris.


Atentatul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic.

Luni seară, în jurul orei locale 20:30, unul dintre şefii poliţiei locale a fost înjunghiat mortal în faţa propriei locuinţe. Acesta era însoţit soţia sa, de asemenea angajat al poliţiei franceze. Ulterior, ucigaşul i-a luat ostatici pe soţia ofiţerului de poliţie şi pe copilui acestuia în vîrstă de trei ani. Potrivit presei internaționale, forţele anti-tero au decis să pătrundă în casă în jurul ore 24:00, moment în care l-au ucis pe agresor, care însă o omorîse și pe soția polițistului.

Din informaţiile prezentate, doar fiul celui ucis a scăpat cu viaţă. Incidentul s-a petrecut în Magnanville, un orăşel cu doar 6.000 de locuitori aflat la 50 de kilometri de Paris. Atentatul a fost revendicat de organizaţia teroristă Stat Islamic.

Potrivit informaţiilor din presa externă, numele agresorului este Larossi Abballa, avea 25 de ani şi în 2013 fusese reţinut pentru legături cu Stat Islamic şi bănuiala că plănuieşte atentate teroriste. Aceste eveniment vine pe seama unei stări accentuate de tensiune prin care trece Franţa. Zilele trecute, sute de huligani din Rusia, Anglia, Germania şi Ucraina s-au luat la bătaie. În tot acest timp, există teama unui nou atentat terorist, după ce au apărut informaţii că membrii ISIS au ca ţintă Campionatul European.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?