Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

La Sankt Petersburg s-a deschis reprezentanța Găgăuziei

14 iun. 2016,, 11:30   Societate
2958 0
Представительство Гагаузии открылось в Санкт-Петербурге
Foto: novostipmr.com

La Sankt Petersburg s-a deschis reprezentanța Găgăuziei, notează NOI.md.


La ceremonia de inaugurare au participat bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, viceguvernatorul orașului Sankt Petersburg, Serghei Movcean, ambasadorul R. Moldova în Rusia, Dumitru Braghiș, și reprezentanți ai diasporei găgăuze.

Potrivit Serviciului de presă al bașcanului, sediul reprezentanței Găgăuziei se află în unul dintre raioanele de elită ale orașului, pe strada Amiral Lazarev. Autoritățile ruse au oferit în folposință deplină o încăpere cu o suprafață de 102 metri pătrați, dotată cu calculatoare moderne și literatură științifico-metodologică despre autonomia găgăuză.

Irina Vlah a menționat că locuitorii Găgăuziei, găgăuzii care locuiesc în Sankt Petersburg vor avea în sfîrșit un loc, unde vor putea beneficia de consultanță și ajutor. Irina Vlah a declarat că deschiderea reprezentanței este un pas foarte important în promovarea relațiilor bilaterale dintre Găgăuzia și Sankt Petersburg.

Viceguvernatorul orașului sankt Petersburg, Serghei Movcean, a menționat că deschiderea primei reprezentanțe a Găgăuziei pe teritoriul rusiei este un eveniment istoric, acesta fiind unul din pașii practici realizat de părți în cadrul acordului de cooperare.

Reprezentanța autonomiei găgăuze din sankt Petersburg va fi condusă de Mihail Popazoglo, care este originar din regiune. El a menționat că Găgăuzia și Sankt Petersburg au relații de prietenie de mult timp.

„Este bine că am reluat cooperarea. Este foarte important ca agenții noștri economici să se simtă bine în Sankt Petersburg”, a spus Mihail Popazoglo. Reprezentanța Găgăuziei va avea un șir de obligațiuni de ordin economic.

Este vorba despre promovarea mărfurilor găgăuze pe piața locală și atragerea investitorilor ruși în autonomie. O altă sarcină prioritară va fi informarea cetățenilor ruși despre specificul, amplasarea geografică, aspectele vieții, culturii și tradițiilor poporului găgăuz.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?