X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Deținerea ștampilei în activitatea de antreprenor nu va mai fi obligatorie

10 iun. 2016,, 11:45   Economie
2646 0

Deținerea ștampilei în activitatea de antreprenor nu va mai fi obligatorie
Foto : avocat.ru

Proiectul de lege care prevede excluderea obligativității aplicării ștampilei pentru antreprenori a fost adoptat astăzi în prima lectură de către deputați, informează NOI.md.


Potrivit proiectului, nicio întreprindere nu va fi obligată să dețină și să aplice ștampila proprie pe înscrisuri de orice natură. În cazul în care legislația prevede necesitatea aplicării ștampilei, ”cerința se consideră îndeplinită dacă înscrisul este semnat de persoana împuternicită de întreprindere sau de întreprinzător”.

Potrivit reprezentanților Ministerului Justiției, scopul acestei inițiative este ameliorarea climatului antreprenorial, îmbunătăţirea mediului investiţional şi facilitarea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii.

„Pe de o parte, obligativitatea executării unei ștampile ridică costul de înregistrare a afacerii cu 200-300 de lei, pe de altă parte, în procesul de efectuare a comerțului transfrontalier, ștampila rămîne a fi unul dintre obstacolele netarifare care împovărează procedura de export”, au argumentat reprezentanții Ministerului Justiției.

Inițiativa guvernării a fost însă criticată de deputații liberal-democrați, comuniști și cei socialiști, care au argumentat că, în lipsa ștampilei, autentificarea documentelor de către agenții economici va fi mai costisitoare.

Precizăm că noile prevederi nu se referă şi la instituţiile publice, pentru care ştampila rămîne a fi obligatorie, din motiv că aceasta este o confirmare a unei acțiuni a statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?