X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Peru/prezidențiale: Pablo Kuczynski a obținut 50,32% din sufragii după numărarea a 92,6% din buletinele de vot

6 iun. 2016,, 23:00   Externe
9810 0

Peru/prezidențiale: Pablo Kuczynski a obținut 50,32% din sufragii după numărarea a 92,6% din buletinele de vot
Foto: agerpres.ro

Candidatul de centru-dreapta Pedro Pablo Kuczynski are un mic avans în fața contracandidatei sale, Keiko Fujimori, după numărarea a 92,6% din buletinele de vot în cadrul alegerilor prezidențiale desfășurate duminică în Peru, transmit AFP și Reuters.


Potrivit Biroului electoral central din Peru (ONPE), Kuczynski a obținut 50,32% din voturi, iar Keiko Fujimori — fiica fostului președinte Alberto Fujimori, închis pentru crime contra umanității — 49,68% din sufragii.

În pofida faptului că în Peru votul este obligatoriu (în caz contrar persoanele în cauză fiind pasibile de amendă), 17,5% dintre alegători nu au votat.

''Alegerile sunt prea strânse pentru a declara un câștigător. Nu este exclusă o revenire în ultimul minut în favoarea doameni Fujimori'', a apreciat analistul Adam Collins, de la grupul de reflecție Capital Economics.

Cei doi candidați rămân la fel de prudenți. Rezultatele definitive, pentru a afla cine îi va succeda președintelui de stânga Ollanta Humala, aflat la putere din 2011, vor fi anunțate cel mai devreme luni seara.

''Încă nu am învins. Trebuie să așteptăm rezultatele oficiale'', a declarat, în fața simpatizanților săi, Pedro Pablo Kuczynski, supranumit PPK (inițialele numelui său, dar și ale partidului din care face parte, Peruanos
Por el Kambio).

La rândul său, Keiko Fujimori i-a invitat pe susținătorii săi să dea dovadă de răbdare până la anunțarea rezultatelor finale.

''Vom aștepta rezultatele cu prudență'', a spus ea, care a mizat pe ''votul rural al Peru-ului profund''.

În primul tur al alegerilor prezidențiale, desfășurat pe 10 aprilie, Keiko Fujimori a obținut 39% din voturi, față de 21% pentru Kuczynski, în timp ce partidul său deține majoritatea absolută în parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?