Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Domnica Manole: CSM minte o țară întreagă, inclusiv pe oficialii UE și SUA

6 iun. 2016,, 12:48   Politică
7208 7

Domnica Manole: CSM minte o țară întreagă, inclusiv pe oficialii UE și SUA
Foto : moldnews.md

„Consiliul Superior al Magistraturii încearcă să inducă în eroare opinia publică prin scrisoarea adresată ambasadorilor SUA și UE la Chișinău”.


Este poziția judecătoarei Curții de Apel Domnica Manole, cercetată penal după ce a autorizat desfășurarea referendumului constituțional inițiat de Platforma „DA”, notează NOI.md.

Într-o declarație remisă presei, Manole afirmă că procurorul general nu a prezentat suficiente probe CSM-ului, pentru ca cel din urmă să-și dea acceptul pentru intentarea unui dosar penal în acest caz. Mai mult decît atît, Domnica Manole afirmă că procurorul nu a reușit să demonstreze că a fost rău-intenționată în adoptarea acelei decizii.

„Consiliul Superior al Magistraturii, în comunicatul său adresat ambasadorului SUA, James Pettit, și ambasadorului UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, încearcă să inducă în eroare opinia publică. Prin acest neadevăr, CSM face o tentativă de a-și justifica hotărîrea gravă și eronată emisă, în lipsa oricăror probe, pur și simplu mințind o țară întreaga, inclusiv Ambasada SUA si Delegația Uniunii Europene”, se arată în declarația semnată de Domnica Manole.

Judecătoarea Curții de Apel a ținut să amintească că un judecător nu poate fi urmărit penal sau disciplinar pentru interpretarea legii, a dovezilor sau pentru faptul că hotărîrea sa a fost anulată de instanța superioară.

Precizăm că săptămîna trecută Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acceptul pentru ridicarea imunității și pornirea urmăririi penale pe numele Domnicăi Manole.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?