Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

The Financial Times: Putin nu are nevoie de destrămarea UE

3 iun. 2016,, 15:10   Externe
4077 12
The Financial Times: Putin nu are nevoie de destrămarea UE
Foto: antena3.ro

Kremlinul deocamdată n-a dat de înţeles, dacă ar vrea ca Marea Britanie să voteze pentru ieşirea din UE sau pentru a rămîne în bloc.


Toţi sînt convinşi că el optează pentr ieşire, pentru că acesta este primul pas spre destrămarea UE, a menţionat comentatorul FT Mary Dejevsky.

În opinia dumneaei, preşedintele FR Vladimir Putin a supravieţuit destrămarea URSS şi e puţin probabil să vrea un final analogic pentru Uniunea Europeană.

Deşi Rusia nu şi-a anunţat oficial poziţia în legătură cu referendumul din Marea Britanie privind ieşirea din UE, comentatorii internaţionali sînt convinşi că Moscova se pronunţă pentru destrămarea Europei unice, comunică The Financial Times. Materialul este citat în varianta Ино ТВ.

Toţi gîndesc în felul următor: pentru Vladimir Putin scopul final este destabilizarea şi chiar destrămarea UE, şi decizia unui membru important de a ieşi din componenţa uniunii va contribui substanţial la acest fapt. Aici stau la bază două teze, în care demult au încredere în Occident: intenţiile Rusiei faţă de Occident întotdeauna au fost agresive şi ea consideră slabă UE. Să fie adevărat? – se întreabă autorul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?