X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Inundaţii catastrofale în Franţa: Parisul se pregăteşte de dezastru

3 iun. 2016,, 09:35   Externe
4203 0

Inundaţii catastrofale în Franţa: Parisul se pregăteşte de dezastru
Foto: independent.md

Zonele din jurul Parisului se confruntă cu cele mai grave inundaţii din ultimele decenii, iar locuitorii capitalei franceze se pregătesc şi ei de dezastru, avînd în vedere nivelul Senei ce creşte ameninţător.


Astfel, reprezentanţii Muzeului Luvru şi ai Muzeului Orsay au decis să-şi pună operele de artă la adăpost de posibile inundaţii, scrie The Independent.

Oficialii au decis închiderea Luvrului, pentru ca operele de artă nepreţuite să poată fi mutate, iar Muzeul Orsay, de partea cealaltă a rîului Sena, s-a închis de asemenea joi seară, ca o măsură de precauţie.
Zeci de mii de picturi şi sculpturi aflate în camerele de la subsolul Muzeului Luvru vor fi evacuate vineri, cînd instituţia va rămîne închisă.

Joi după-amiază, nivelul Senei a trecut de pragul preliminar de alertă, de 5 metri, o insulă din apropierea Turnului Eiffel a fost înghiţită de ape, iar o autostradă din estul Parisului a fost inundată şi închisă.

Chiar şi aşa, autorităţile se aşteaptă la un nivel maxim de 5,6 metri, în noaptea de joi spre vineri, departe de nivelul de 8,5 metri înregistrat în anul 1910, cînd părţi importante ale capitalei au fost inundate pentru 45 de zile.

Avertisment pentru microbişti


Cu o săptămînă înainte de începerea EURO 2016, experţii au avertizat că vremea şi nivelul inundaţiilor rămîn imprevizibile. Un „fan zone” gigant cu o capacitate de 100.000 de oameni a fost construit lîngă Turnul Eiffel şi aproape de rîul Sena, însă inundaţii precum cele din 1910 ar duce la acoperirea acestei zone cu apă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?