Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Vlad Filat a intrat în greva foamei

31 mai. 2016,, 16:00   Politică
6310 9
Foto: realitatea.md

În semn de protest față de decizia instanței de a nu admite caracterul public al ședințelor de judecată, Vlad Filat a declarat greva foamei.


Anunțul a fost făcut astăzi de avocatul acestuia, Igor Popa, citat de NOI.md.

Igor Popa a precizat că instanța a respins astăzi cererea avocaților privind desfășurarea ședințelor publice.

„Vlad Filat a hotărît, în semn de protest față de abuzurile procurorului și ale magistraților, să declare greva foamei. Am înțeles că și rudele au încercat să-l convingă să nu recurgă la acest pas, dar el a ales să-și exprime protestul și nemulțumirea față de aceste decizi ilegale pe bandă rulantă. Nici noi nu ne putem face meseria, pentru că orice cerere înaintată de noi este respinsă”, a declarat Popa.

Acesta a mai menționat că fostului premier în continuare îi sînt încălcate drepturile în penitenciar. „Pînă astăzi nu a fost notarul la dumnealui și i s-a redus timpul de plimbare”, a precizat Popa.

Totodată, avocatul a dezmințit informația vehiculată în presă precum că partea apărării ar aduce silit martorii în instanță. „Cred că instanța de judecată a intrat într-un cerc vicios, pentru că, odată ce a acceptat și a încuviințat proba cu martorii în număr de 14 persoane, instanța e obligată să asigure prezența acestora, și nu noi, avocații. Ceea ce se manipulează în presă – că avocații aduc silit martorii – nu este adevărat”, a adăugat Popa.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?