X 
Cutremure stiri: 506

Gata cu fumatul în spațiile publice

31 mai. 2016,, 09:42   Societate
2488 1

Gata cu fumatul în spațiile publice
Foto : mail.ru

Astăzi intră în vigoare noile prevederi ale Legii antitutun conform cărora fumatul va fi interzis în mai multe spații publice din Republica Moldova, notează NOI.md


Fumătorii care nu vor respecta noile prevederi riscă amenzi de pînă la 1400 de lei, iar sancţiunile pentru proprietarii localurilor care vor permite fumatul se ridică pînă la zece mii de lei. Subiectul a fost discutat ieri la Guvern.

Totodată, Legea prevede ca gheretele unde se vînd produsele din tutun trebuie să fie amplasate între ele la o distanţă de cel puţin 200 de metri şi la 50 de metri de la instituţiile de învăţământ şi instituţiile medico-sanitare.

Totodată, se interzice comercializarea produselor din tutun şi a produselor care conţin nicotină în unităţi de comerţ între orele 22.00 și 8.00.

Fumătorii vor putea să-şi aprindă o ţigară doar la terase şi în locuri special amenajate în aer liber, la cel puţin 10 metri distanţă de intrarea în local.

Pentru a lupta cu fumatul în locurile interzise, autorităţile apelează la tehnologii avansate. Centrul de Sănătate Publică elaborează o aplicaţie cu ajutorul căreia oricine va putea semnala nereguli.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав