X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Sandu: Procuratura Generală s-a pus pe treabă…

30 mai. 2016,, 17:57   Politică
5910 8

Sandu: Procuratura Generală s-a pus pe treabă…
Foto: zdg.md

Tentativa de intentare a unui dosar pe numele judecătoarei care a obligat CEC-ul să inițieze referendumul constituțional este încă un exemplu de intimidare a judecătorilor.


Opinia aparține liderului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, informează NOI.md.

„Procuratura Generală s-a pus pe treabă… Doar că, în loc să inițieze sesizări împotriva judecătorilor care au participat la atacurile raider asupra sectorului bancar, la spălarea miliardelor și la alte acte de corupție, procurorul general interimar vrea să o tragă la răspundere penală pe judecătoarea care a obligat CEC-ul să organizeze referendumul pentru modificarea Constituției. Încă un exemplu de intimidare a judecătorilor care îndrăznesc să se opună regimului, încă o dovadă a intențiilor adevărate ale acestei guvernări”, a comentat Sandu.

Precizăm că procurorul Eduard Harunjen a depus o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii prin care cere tragerea la răspundere penală a judecătoarei Curții de Apel Chișinău Domnica Manole. Potrivit Procuraturii, judecătoarea s-ar face vinovată de emiterea unei decizii ilegale şi depăşirea competenţelor prin faptul că şi-a permis interpretarea Constituţiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?