X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Agricultorii, revoltați de scumpirea carburanților

24 mai. 2016,, 10:40   Economie
2147 0

Agricultorii, revoltați de scumpirea carburanților
Foto : noi.md

Producătorii agricoli acuză Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică de faptul că a admis neregulamentar majorarea prețurilor la motorină.


Reprezentanții Asociației „UniAgroProtect” s-au arătat indignați de faptul că aceste majorări de prețuri nu au fost coordonate la nivelul ANRE, informează NOI.md.

„Agricultorii sînt nedumeriți de ultimele majorări de prețuri la motorină cu 60-80 bani. Pe data de 13 mai 2016, a intrat in vigoare noua metodologie a formării și aplicării prețurilor la produsele petroliere, care prevede ca prețurile respective să fie obligatoriu corelate cu cotațiile internaționale. În continuare, furnizorii de produse petroliere nu pot schimba prețurile atunci cînd vor ei”, a menționat preşedintele Asociaţiei „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari.

Potrivit lui Slusari, ANRE urma să stabilească încă pe 17 mai prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere și să le publice pe pagina web, acest lucru însă nu s-a întîmplat.

„Așteptăm ca azi, în ziua de marți, Agenția să anunțe prețurile maxime de comercializare a produselor petroliere. În caz contrar, Agenția va încălca propria metodologie. Calculele noastre arată că prețurile cu amănuntul a motorinei, în conformitate cu prevederile noii metodologii, nu ar trebui să depășească 13 lei”, a mai remarcat Slusari.

Precizăm că cel puţin trei companii petroliere au scumpit ieri carburanţii. Astfel, preţul benzinei a crescut în medie cu 40 de bani, iar cel al motorinei – cu 60 de bani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?