Rusia și Putin, reclamați la CEDO în numele familiilor unor victime australiene ale zborului MH17

Rusia și Putin, reclamați la CEDO în numele familiilor unor victime australiene ale zborului MH17
Юристы подали иск в ЕСПЧ к России и Путину по делу о крушении MH17
 Foto: mail.ru

Un cabinet de avocatură australian a înaintat o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) împotriva statului rus și a președintelui Vladimir Putin, cerând despăgubiri în numele familiilor unor victime ale zborului MH17 al Malaysian Airlines, doborât la 17 iulie 2014 în Donbas, estul Ucrainei, într-o zonă controlată de rebelii proruși, transmite sâmbătă Reuters, citând presa australiană.


Aparatul, care efectua o cursă între Amsterdam și Kuala Lumpur, a fost doborât de o rachetă sol-aer de fabricație rusească, a concluzionat Biroul olandez pentru securitate (OVV), în raportul său final din 2015.

Printre cele 298 de victime s-au aflat și 28 de cetățeni australieni.

Potrivit grupului media Fairfax, cel mai mare din Australia, plângerea, depusă pe data de 9 mai, face responsabili Federația Rusia și pe președintele Putin, cerându-se despăgubiri de câte 10 milioane de dolari pentru fiecare pasager.

Președintele OVV, Tjibbe Joustra, a declarat pe 13 octombrie, la publicarea raportului, că o rachetă sol-aer de fabricație rusească a lovit avionul Boeing 777 în partea stângă a cockpitului, fiind lansată dintr-o zonă de 320 kmp din estul Ucrainei.

'Zborul MH17 s-a prăbușit în urma detonării unui focos în exteriorul avionului în partea stângă a cockpitului. Acest focos corespunde tipului de rachete instalate pe sistemele sol-aer Buk', a afirmat oficialul olandez. 
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load