Lunca Prutului de Jos în cîteva fotografii care vă vor face să plecați imediat în călătorie (FOTO)

Lunca Prutului de Jos în cîteva fotografii care vă vor face să plecați imediat în călătorie (FOTO)
Foto: diez.md

Cîțiva tineri s-au gîndit să facă cumva să afle care dintre tradițiile noastre mai sunt încă vii și care din elementele patrimoniului nostru imaterial încă sînt active şi pot fi văzute.


Astfel, ei s-au oprit la un teritoriu din sudul Moldovei, care se întinde de la Crihana-Veche până la Giurgiulești și care cuprinde de fapt zece sate din raionul Cahul, care formează o fâșie în dreptul Prutului, altfel spus - Lunca Prutului de Jos. Ei au demarat un proiect prin care vor să valorifice această zonă din punct de vedere turistic.

În ce priveşte participanţii la acest proiect, ei sunt: Andrei Zuza, Corina Rezneac, Dan Guțu, Daniela Rîmbu, Ecaterina Gamurar, Igor Rotari, Irina Ghelbur, Irina Rotaru, Iulia Marcinschi, Iurie Cojocaru, Marian Chirtoacă, Mariana Stratan, Natalia Micleușanu, Natalia Munteanu, Roman Friptuleac, Roman Zubco, Simion Berzoi, Stanislav Stradnic, Valeriu Ghelbur, Victor Pictor, Viorel Gamurar, Viorel Răilean.

Ei au început proiectul în 2015 de Florii. Timp de un an, au mers în Luncă să fotografieze, să filmeze sau pur și simplu să stea de vorbă cu oamenii de acolo. Iar acum, după un an, vor să ne arate împrejurimile locului și vor să ne spună: „Bun venit în Luncă”. Vizitele lor în Lunca Prutului de Jos nu se termină aici. Mai au drumuri pe acolo, pentru că mai sunt informații pe care își doresc să le afle.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load