Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

În Moldova vor apărea automate speciale de schimb valutar

16 mai. 2016,, 11:50   Economie
3288 0
În Moldova vor apărea automate speciale de schimb valutar
Foto: dosug.md

În Republica Moldova urmează să fie instalate automate speciale de schimb valutar, care vor funcționa după principiul bancomatelor, informează NOI.md.


Amendamentele respective la Legea cu privire la reglementarea valutară au fost votate în lectură finală de Parlament. Acestea oferă instituțiilor de schimb valutar dreptul de a efectua schimburi valutare și prin intermediul automatelor, stabilind prevederi suplimentare ce țin de licențierea instituțiilor respective și regulile de activitate a acestora.

Conform documentului aprobat, automatele de schimb valutar vor putea fi instalate în sediile băncilor, spațiile din instituțiile de schimb valutar și holurile hotelurilor. Automatele vor avea meniu multilingvistic. Pe ecran vor fi indicate cursul de schimb valutar, nominalul bancnotei introduse și suma eliberată. Suma limită pentru schimburile valutare va constitui 5 mii de lei sau echivalentul ei în valută.

În cazul în care capacitățile automatului nu vor permite lucrul cu bancnote cu nominal mic sau cu monede și suma exactă nu va putea fi oferită, clientul trebuie să fie informat despre aceasta pe ecran, cu indicarea sumei care nu poate fi eliberată, astfel încît clientul să-și poată da acordul la efectuarea operațiunii în condițiile oferite pînă la încheierea acesteia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?