X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Iurie Carp este noul director general al Combinatului „Cricova” (FOTO)

6 mai. 2016,, 12:15   Economie
13598 2
Новым гендиректором комбината Cricova стал Юрие Карп (ФОТО)
Foto: noi.md

Noul director general al Combinatului de Vinuri „Cricova” este Iurie Carp, iar cel mai longeviv conducător al acestuia, Valentin Bodiul, și-a abandonat postul în legătură cu expirarea mandatului.


La eveniment au participat președintele Consiliului de administrare al Combinatului „Cricova”, Vlad Loghin, viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Luca, precum și șefi ai departamentelor Ministerului, comunică NOI.md.

Valentin Bodiul a declarat că, deși nu este ușor să plece din funcția pe care a deținut-o timp de aproape 30 de ani, „Cricova” este astăzi mîndria țării și așa cum a preluat-o de la predecesorii săi, așa o transmite succesorului.

Valentin Bodiul i-a dorit noului director general al Combinatului prosperare și succes, menționînd că „Cricova” nu este doar o carte de vizită a statului nostru pe plan internațional, dar și cel mai scump brand de piața Moldovei. El și-a exprimat încrederea că noul șef al Combinatului „Cricova” va reuși să-l valorifice în continuare.

Valentin Bodiul a mulțumit întregului colectiv pentru munca și abnegația de care a dat dovadă pe parcursul anilor.

La rîndul său, Iurie Carp și-a exprimat dorința de a se integra cît mai rapid și eficient în colectiv pentru a putea lucra „cot la cot și umăr la umăr”. „Vă mulțumesc pentru munca dumneavoastră și mă închin pînă la pămînt în fața tuturor vinificatorilor care fac parte din familia Cricova”, a declarat Iurie Carp.

Iurie Carp pînă în prezent a exercitat funcția de director al Agenției Turismului din Moldova, din care a fost eliberat miercuri. Anterior el a condus Combinatul de Divinuri „Aroma” din capitală, a fost director al Agenției „Moldova-Vin”, al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Valentin Bodiul, fostul director general al Combinatului „Cricova”, care a deținut această funcție din iunie 1987, a devenit cavaler al Ordinului Republicii Moldova în 2000, a fost distins cu titlul „Om emerit” pentru contribuție la dezvoltarea industriei vinicole, extinderea producției și îmbunătățirea calității produselor fabricate și activitate organizatorică prodigioasă, precum și a fost decorat cu medalia „Pentru vitejie în muncă”.

Combinatul de vinuri „Cricova” SA a fost fondat în anul 1952, reprezentînd un complex subteran unic, cunoscut în întreaga lume pentru labirinturile sale imense și în special pentru vinurile sale excelente.

Combinatul „Cricova” a fost decorat cu cea mai înaltă distincție de stat – Ordinul Republicii, fiind unica întreprindere vinicolă care deține acest ordin. La 28 august 2003, Combinatul a fost declarat prin lege obiect al patrimoniului cultural-național al Moldovei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?