X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Vicepremier ucrainean: Sancţiunile impuse de Moldova poartă pecetea Moscovei

2 mai. 2016,, 10:30   Politică
6856 8

Киев разглядел в молдавских санкциях против Украины агрессию России
Foto: lenta.ru

Restrictiile comerciale impsue de catre Guvernul Republicii Moldova împotriva unor categorii de mărfuri, poartă pecetea Federației Ruse, a declarat viceprim-ministrul ucrainean, ministrul al Dezvoltării Economice și Comerțului, Stepan Kubiv.


"Noi vedem că această restricție a fost făcută la solicitarea producătorilor locali din Republica Moldova, dar puteam vedea pecetea agresiunii Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei", a declarat Kubiv în cadrul unei ședințe de guvern, citat de Interfax.com.ua.

În același timp viceprim-ministrul, ministrul Economiei Republicii Moldova, Octavian Calmîc a avut vineri, 29 aprilie o convorbire telefonica cu Stepan Kubiv, în cadrul căreia au discutat despre acest subiect.

Octavian Calmîc a accentuat că măsura respectivă este una temporară și are drept scop protejarea pieței interne de importurile masive înregistrate în ultimul timp din Ucraina. "Măsura dată se înscrie perfect în normele internaționale ale Organizației Mondiale a Comerțului și Acordului privind crearea zonei de comerț liber în cadrul CSI", a declarat Calmîc, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei.

Cei doi miniștri au convenit că după data de 10 mai curent, la Chișnău va veni un grup de experți ucraineni, care în comun cu colegii de la ministerul Economiei și alte instituții guvernamentale naționale, vor analiza mai minuțios situația dată, precum și alte bariere care există la exportul de produse din Republica Moldova în Ucraina și vor elabora un set de propuneri privind depășirea situației create.

Octavian Calmâc și Stepan Kubiv au mai convenit ca toate aceste propuneri să fie discutate în cadrul unei întrevedei bilaterale, care va avea loc la sfîrșitul lunii mai la Kiev. O invitație oficială în acest sens deja a fost expediată de către Stepan Kubiv în adresa omologului său moldovean.

Guvernul Republicii Moldova a decis de a introduce, pînă la 31 decembrie 2016, taxele vamale la importul produselor lactate, produselor din carne și a cimentului din Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?