X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Compania publică "Teleradio-Moldova" va lansa postul TV Moldova-2

30 apr. 2016,, 12:00   Societate
5012 0

Общественная компания "Телерадио-Молдова" запустит новый телеканал Moldova2
Foto: obzormd.com

Compania publică de stat "Teleradio-Moldova" va lansa postul de televiziune Moldova-2.


Vineri Consiliul Coordonator al Audiovizualului a acordat licenţă de emisie pentru acest post TV.

Reprezentanta IPNA "Teleradio-Moldova", Ala Şchepu, a menţionat la şedinţă cu grila de emisie a acestui post va conţine buletine de ştiri, emisiuni analitice, culturale, de divertisment, sportive şi educaţionale. Moldova-2 va fi emis 24/24 ore, prin cablu, şi are acoperire naţională. Crearea noului post de televiziune a fost recomandată de Uniunea Europeană pentru Radio şi Televiziune (EBU).

"Postul TV Moldova-1 trebuie să transmită un volum considerabil de emisiuni sportive, dar din lipsă de spaţiu de emisie nu poate îndeplini această obligaţie. Postul Moldova-2 vine să preia o parte din funcţiile Молдова-1 pe acest segment. Noul post TV va difuza Jocurile Olimpice de vară, Campionatul european de fotbal şi alte competiţii sportive internaţionale deja în vara acestui an", a declarat Ala Şchepu.

Potrivit spuselor sale, noul post de televiziune va reflecta cele mai importante evenimente culturale din ţară şi străinătate.

"Postul Moldova-1 are o arhivă enormă, mii de ore de emisie, care nu sunt valorificate la justa valoare, iar arhiva stă pe rafturi. Moldova-2 va folosi această arhivă, vor fi redifuzate emisiunile vechi", a menţionat ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?