X 
Cutremure stiri: 502

Buliga a optat pentru egalitatea șanselor pentru bărbați (DOC)

29 apr. 2016,, 11:14   Societate
5104 8
Foto: noi.md

Cancelaria Parlamentului a înregistrat un proiect de lege privind instituirea Zilei bărbatului.


Solicitarea a venit din partea deputatului Partidului Democrat Valentina Buliga, relatează NOI.md.

Deputata sugerează ca sărbătoarea dedicată sexului masculin să fie marcată pe 19 noiembrie – de Ziua Internațională a Bărbatului. În opinia Valentinei Buliga, instituirea unei astfel de zile este reglementată de Legea cu privire la asigurarea egalității de șanse între femei și bărbați.

În document se precizează că instituirea noii sărbători „este o ocazie pentru a evidenţia aspectele pozitive ale identităţii masculine, discriminarea faţă de bărbaţi şi băieţi şi pentru a sărbători realizările şi contribuţiile lor, în special contribuţiile lor la comunitate, familie, căsătorie şi grija de copii”.

Legea cu privire la asigurarea egalității de șanse între femei și bărbați, menționată în inițiativa deputatei, a stîrnit discuții aprinse în Parlament pe 27 aprilie. Socialiștii au solicitat anularea ei, deoarece, potrivit lor, aceasta discriminează valorile creștine.

Ei au fost susținuți de Înalt Prea Sfinţitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și Întregii Moldove, care a opinat că în societatea, în care majoritatea cetățenilor sînt creștini, nu este loc pentru minorități sexuale .
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав