Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Fără produse din carne procesată în cantinele instituțiilor de învățămînt din țară

27 apr. 2016,, 13:30   Societate
2834 0
Колбасы и сосиски исчезнут из меню школ и детских садов
Foto: agrofm.ru

Ministrul Sănătății a semnat astăzi un ordin prin care se interzice includerea în meniurile din instituțiile de învățămînt general a produselor din carne procesată, informează NOI.md.


Astfel, în meniurile din grădinițele și școlile din țară nu vor mai fi mezeluri, crenvurști, dar și alte produse din carne procesată. Decizia a fost luată după ce, în cadrul unui studiu, s-a depistat că nota de pe ambalaj referitoare la conținutul produsului nu corespunde cu realitatea, meniurile din instituții sînt învechite și conțin fișe tehnologice cu produse din carne procesată, făinoase și zahăr în exces.

„Sănătatea copiilor derivă din cîteva lucruri importante: vorbim despre alimentația sănătoasă și accesul acestora la servicii medicale calitative”, a subliniat ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan.

Astfel, în următoarele două luni, în meniurile copiilor vor fi incluse mai multe fructe și legume, cereale integrale, vor fi reduse cantitățile de grăsimi și glucide, dar va fi mărită cantitatea de apă. La fel, se dorește stabilirea unui meniu fix pentru toate instituțiile din țară.

„Este ceea ce ne dorim noi. Înțeleg că este un efort conjugat. Ne pare dificil, dar nu imposibil. Primul termen pe care ni l-am stabilit este de două luni”, a menționat ministrul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?