X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Premierul va expedia astăzi către FMI o scrisoare de invitaţie privind reluarea negocierilor

21 apr. 2016,, 15:25   Economie
2825 2
Молдова призывает МВФ возобновить переговоры
Foto: sputnik.md

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, va expedia astăzi către Fondul Monetar Internațional o scrisoare de invitaţie privind reluarea negocierilor, astfel încât, cel târziu în luna iunie, să avem o misiune de negociere a FMI la Chişinău.


Declarația a fost făcută de premier în cadru vizitei sale în raionul Glodeni.

Şeful Executivului a mai menţionat că un obiectiv important este restabilirea încrederii şi suportului partenerilor de dezvoltare. În acest sens, Executivul a reuşit să înlăture o parte din restanțele existente în implementarea Acordului de Asociere şi să reia discuţiile cu FMI. „Având lansate negocierile cu FMI, vom debloca tranşa creditului de la Bucureşti, dar şi finanţarea din partea UE”, a precizat Filip.

În cadrul şedinţei la Consiliul raional Glodeni, Pavel Filip a discutat cu reprezentanţii administraţiei publice locale despre problemele localităților din regiune, soluțiile acestora, precum și despre oportunităţile de dezvoltare ale raionului Glodeni.

În cadrul discuţiei, Premierul a accentuat că dezvoltarea regională este una din priorităţile Guvernului, în acest sens fiind realizate o serie de proiecte de atragere a investițiilor străine directe în economia națională în domeniul infrastructurii, energiei, industriei, aşa încât să fie asigurată stabilitatea şi reluarea cursul de dezvoltare în toate domeniile.

„Dacă în luna ianuarie a acestui an, veniturile în bugetul de stat erau cu 5% mai mici decât în ianuarie 2015, în februarie s-a înregistrat o creştere de 17% faţă de februarie 2015, iar în martie cu 23 la sută. Prin urmare, în Republica Moldova este potenţial nu doar pentru a face faţă cheltuielilor, dar şi pentru a relua unele investiţii. Fără suport din exterior am reuşit să indexăm pensiile cu 10% şi să înlăturăm o parte din datoriile la subvenţiile acordate. Noi dorim ca Republica Moldova să se dezvolte, să se modernizeze”, a declarat Pavel Filip.

Participanții la întrevedere au apreciat eforturile Guvernului privind redresarea situației social-economice, în special, în domeniul mediului de afaceri şi au înaintat un șir de propuneri, inclusiv privind alimentarea copiilor în școli și grădinițe, accesul tinerilor la credite preferențiale pentru procurarea locuinţelor, dar şi atragerea investiţiilor pentru dezvoltarea raionului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?