X 
Cutremure stiri: 506

Moldova și Ucraina vor crea puncte de contact la frontiera comună

14 apr. 2016,, 13:15   Societate
3852 1
Молдова и Украина создадут контактные пункты на совместной границе
Foto: replika.md

Poliția de Frontieră a Moldovei și Serviciul de Stat Grăniceri al Ucrainei vor semna un Protocol privind crearea punctelor de contact la frontiera moldo-ucraineană, relatează NOI.md.


Guvernul Moldovei a aprobat proiectul Protocolului și adoptat o decizie privind inițierea negocierilor pe marginea semnării acestuia cu partea ucraineană.

Semnarea Protocolului are drept scop securizarea frontierei moldo-ucrainene de stat, pornind de la principiile suveranităţii, integrităţii teritoriale, inviolabilităţii frontierelor de stat, precum și consolidarea securității naționale, protecția ordinii de drept, dezvoltarea și perfecționarea procesului de schimb de informații, combaterea crimei transfrontaliere organizate, asigurarea securității și ordinii de drept în zona transfrontalieră.

Documentul prevede stabilirea principiilor de organizare și funcționare a punctelor de contact pe lîngă punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene, schimbul de informații și date, precum și protecția acestora, crearea condițiilor pentru activitatea experților altei părți, asigurarea cu spații, mobilier, echipamente și mijloace de comunicații necesare pentru activitatea punctelor de contact.

Protocolul în cauză va contribui dezvoltarea și consolidarea cooperării ambelor țări pentru analiza și schimbul de informații între organele competente, evaluarea situației generale și coordonarea acțiunilor mixte în vederea asigurării controlului la frontiera comună. Implementarea acestui Protocol va spori protecția intereselor economice ale Moldovei.

Termenul de valabilitate al Protocolului va fi un an. Acesta va putea fi prelungit automat în cazul, în care una dintre părți nu va refuza prelungirea lui.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав