Bălan: Nu am putut să ne opunem vizitei militarilor ruşi în Transnistria

Bălan: Nu am putut să ne opunem vizitei militarilor ruşi în Transnistria
Бэлан: Мы не смогли воспротивиться визиту российских военных в Приднестровье
 Foto: ipn.md

Moscova a coordonat cu Chişinăul vizita de săptămâna trecută a celor cinci ofiţeri de rang înalt din Rusia.


Anunţul a fost făcut de către Gheorghe Bălan, viceprim-minsitru pentru reintegrare, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi”, de la postul de televiziune „TVR Moldova”, transmite IPN.

„Nu am putut să ne opunem acestei vizite. Am fost informaţi în prealabil de Moscova că cei cinci vor sosi într-o vizită de inspectare a trupelor armatei ruse dislocate în Transnistria. Este vorba despre rotaţia contingentului”, a precizat oficialul moldovean.

Potrivit lui Bălan, deşi în listă era inclus şi generalul Aleksandr Lenţov, despre care presa a scris că a condus în vara lui 2014 operațiuni militare în Donbas, dar şi în timpul anexării Crimeii, acesta şi-a contramandat vizita în ultimul moment.

Sosirea celor cinci militari ruşi la Tiraspol a provocat nemulţumirea mai multor locuitori din Chişinău. Un grup de tineri chiar a încercat să le blocheze accesul lor pe teritoriul Republicii Moldova la Aeroportul Internaţional Chişinău. Atunci a intervenit poliţia, care i-a condus pe membrii delegaţiei până la automobilele cu numere de înmatriculare transnistrene, parcate în apropiere
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load